Αλλάζουν άμεσα οι Γενικοί Διευθυντές (Υποστήριξης -Διοικητικού) στο Δημόσιο

Σε συγκεκριμένη απόφαση για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει στις επιλογές προϊσταμένων, μετά και την καθυστέρηση δημόσιων φορέων να προχωρήσουν έγκαιρα την επαναξιολόγηση των οργανογραμμάτων τους έχει καταλήξει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας της 15ης Φεβρουαρίου,οπότε λίγοι δημόσιοι φορείς ανταποκρίθηκαν και έστειλαν επικαιροποιημένα οργανογράμματα, υπάρχει ο κίνδυνος να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία των κρίσεων, όπως καθώς για την υλοποίηση του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, απαιτείται να αποτυπώνονται στα οργανογράμματα τα περιγράμματα θέσεων ευθύνης.

Έτσι, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» τη διαδικασία για την επιλογή γενικών διευθυντών και με πρόθεση να «τρέξει» το συντομότερο δυνατό το νέο σύστημα για την ανάδειξη προϊσταμένων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»,έχει καταλήξει στην εξής απόφαση:

● Εντός Μαρτίου θα προκηρυχθούν οι θέσεις γενικών διευθυντών που είναι «οριζόντιες» και υπάρχουν σε όλους τους φορείς. Τέτοιες είναι οι θέσεις γενικών διευθυντών Οικονομικών και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η απόφαση να προκηρυχθούν ξεχωριστά έγκειται στο ότι ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία και δεν θα επηρεαστούν επί της ουσίας από την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων.

● Στη συνέχεια θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες θέσεις γενικών διευθυντών, εφόσον έχουν αποτυπωθεί και τα υπόλοιπα οργανογράμματα.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συνεχίσει να πιέζει τους φορείς να προχωρήσουν σε επαναξιολόγηση των δομών τους, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να δώσει νέα προθεσμία.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας
X

Right Click

No right click