Κτίριο χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές αυτό του ΟΑΕΔ στην Καλαμαριά - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (ΦΩΤΟ)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ για το κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς όπως τονίζουν δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, τη στιγμή μάλιστα που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ που βρίσκονται επί της οδού Θερμαϊκού, στην Καλαμαριά, όπως αναφέρει στο thousandnews.gr, ο Κωνσταντίνος Λιβέρης πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου υπαλλήλων ΟΑΕΔ –τ.ΟΕΕ. τ.ΟΕΚ. , είναι σε ενοίκιο και υπάρχει η δυνατότητα αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να βρεθεί μία εναλλακτική λύση.

«Είναι γεγονός πως και οι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί, αλλά και οι πολίτες που έρχονται στο συγκεκριμένο κτίριο για να κάνουν τη δουλειά τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», αναφέρει και τονίζει χαρακτηριστικά πως «για να πάει κάποιος στις υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο πατάρι, υπάρχει ένα ασανσέρ που δεν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος. Δεν είναι φιλικό σε ανθρώπους με αναπηρία, γυναίκες με καρότσια κ.λπ. , ενώ ο άλλος τρόπος για να φτάσει κανείς στις υπηρεσίες που βρίσκονται στο πατάρι είναι τα σκαλιά που υπάρχουν στο βάθος του κτιρίου».

Παράλληλα ο κ. Λιβέρης κάνει λόγω για το πρόβλημα που υπάρχει με τις εξόδους ασφαλείας, οι οποίες όπως τονίζει «έχουν καλυφθεί με γκισέ και διάφορα ράφια και αν τυχόν συμβεί κάτι δεν θα μπορούν να φύγουν όσοι βρίσκονται εκεί». Μάλιστα σημειώνει πως το συγκεκριμένο πατάρι έχει επιβαρυνθεί με πολλά αρχεία και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. «Μπορεί να έχουν γίνει εργασίες με την τοποθέτηση μεταλικών κολονών για την επιπλέον στήριξη του, όμως αυτό δεν είναι επαρκές, καθώς όποιος και αν περπατήσει εκεί αντιλαμβάνεται κατευθείαν πως το πάτωμα ταλαντώνεται και τρίζει», επισημαίνει.

Επίσης αναφέρει πως «ένα μέρος των υπηρεσιών στα συγκεκριμένα γραφεία βρίσκεται και στο ημιυπόγειο, στο οποίο υπάρχει μόνο ένα παραθυράκι ψηλά πάνω και δεν φωτίζεται από πουθενά αλλού ο χώρος, ενώ δεν υπάρχουν ράμπες για να έχουν πρόσβαση και εκεί οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και γυναίκες με καρότσια, δεδομένου οτι τα αντικείμενα του ΟΑΕΔ, της ασφαλισης και τα επιδόματα μητρότητας, εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο χώρο. 

«Ο σύλλογος ζητάει επανειλημμένα να δοθεί μία λύση ώστε να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον. Μάλιστα έχουμε στείλει εδώ και ένα χρόνο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΕΔ να βρεθεί μία λύση, όμως ούτε απάντηση έχουμε πάρει και παραμένουμε στο ίδιο κτίριο.
Αυτό που επισημαίνεται παράλληλα είναι πως ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος σε περιόδους που υπάρχει αυξημένη κίνηση, όπως τώρα, με τις εγγραφές στον ΟΑΕΔ των εκπαιδευτικών, καθώς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα πώς τα κτίρια του ΟΑΕΔ δεν είναι απλά γραφεία εργαζομένων, αλλά είναι χώροι συνάθροισης κοινού και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας», τονίζει και πάλι ο κ. Λιβέρης επισημαίνοντας με αυτόν το τρόπο την άμεση λύση που πρέπει να δοθεί.

http://www.thousandnews.gr/epikairotita/item/245299-ktirio-xoris-tis-aparaitites-prodiagrafes-afto-tou-oaed-stin-kalamaria-ti-kataggelloun-oi-ergazomenoi-foto

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας
X

Right Click

No right click