Ο Κοινωνικός Τουρισμός που δεν ξεκίνησε. Καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων!! Πάμε για παράταση

Τι και αν το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει απο τις 16/12/2016 οι αιτούντες ακόμα περιμένουν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος που έχει εκδώσει ο ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις έχουν κλείσει από το τέλος Νοεμβρίου, τα προσωρινά αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.  Ο χρόνος που μεσολαβεί έως και σήμερα από την λήξη των αιτήσεων δεν είναι μεγάλος αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι το πρόγραμμα ουσιαστικά είναι σε ισχύη αφού δεν έχει εκδοθεί απόφαση μετάθεσης της έναρξης. Όπως είχαν αποκαλύψει τα dikaiologitika news οι αιτήσεις έχουν ανέλθει στις 144.000. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με την ολοκλήρωση των αιτήσεων είχαν ξεκινήσει ήδη με ταχείς ρυθμούς τον έλεγχο των αιτήσεων και την αποστολή στοιχείων, όπου χρειάζεται σε ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ και ΓΓΔΕ για να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα τυπικά ξεκίναγε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 και οι ωφελούμενοι, αν δεν βγει απόφαση μετάθεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιταγή επιδότησης διακοπών έως 15/12/2016.

Αν και ο οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι δεδομένο ότι κάνουν ότι δυνατό, για να εκδώσουν τα αποτελέσματα φαίνεται ότι οι προκηρύξεις αλλεπάλληλων προγραμμάτων εργασίας που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού εμποδίζουν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η μετάθεση του προγράμματος για αργότερα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού η κοινή υπουργική απόφαση, που καθορίζει τους όρους του προγράμματος προβλέπει το διάστημα τους ενός χρόνου για την «εξαργύρωση» της επιταγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

•    από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

•    από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

•    είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

•    έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

•    έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

•    συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.  

www.dikaiologitika.gr

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας
X

Right Click

No right click