ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

  

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας

Γραφείο Δημοτικού

     Συμβουλίου        

 

Δημοτικό Μέγαρο

Σουλίου 3Τ.Κ. 46100

Ηγουμενίτσα

Τηλ: 2665361101

Φαξ: 26650 26067   

 

 

 

 

 

 —————————————————————————————————————————————

Ηγουμενίτσα    16/02/2012

 

 

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

15/02/2012

 

 

 

Το  Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 15/02/2012 μετά την κατάργηση του ΟΕΕ και ΟΕΚ  ομόφωνα καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα - καταγγελία:

 

Καταγγέλλουμε την επερχόμενη κατάργηση των μοναδικών φορέων άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα, δηλαδή των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας και των Εργατικών Κέντρων.

Κατάργηση, η οποία είναι αποτέλεσμα της ψήφισης της σχετικής διάταξης από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση αποδεχόμενοι το μνημόνιο, που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους της Χώρας.

Συνέπεια αυτού είναι πλέον η χώρα μας να καθίσταται η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ, χωρίς φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Η κατάργηση των δύο Οργανισμών, είναι το λιγότερο ύποπτη , διότι:

 

 1. 1)Δεν χρηματοδοτούνται από το Κράτος, είναι αυτάρκεις οικονομικά και χρηματοδοτούνται μόνο από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

 

 1. 2)Έχουν τεράστια αποθεματικά στα ταμεία τους , της τάξης του 1 δις ευρώ.

 

 1. 3)Τους οφείλονται εργοδοτικές εισφορές παρακρατηθείσες από το ΙΚΑ, της τάξεως των 3 δις ευρώ.

 

 1. 4)Έχουν ακίνητη περιουσία της τάξεως των 15 δις, η οποία έχει ανεγερθεί από τις εισφορές των εργαζομένων.

 

 

 

Το κλείσιμο των δύο Οργανισμών έχει ως αποτέλεσμα:

 

 1. 1)Την κατάργηση ετήσιας επιδότησης ενοικίου 120.000 οικογενειών.

 

 1. 2)Την κατάργηση παροχής 10.000 άτοκων δανείων αγοράς και επισκευής κατοικιών με την υπαγωγή αυτών καθώς και των 85.000 χορηγηθέντων δανείων Α’ κατοικίας επιδοτούμενου επιτοκίου καθώς και ατόκων δανείων πολυτέκνων και αναπήρων, σε τραπεζικά επιτόκια.

 

 1. 3)Καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα εργατικών κατοικιών της χώρας, που περιλαμβάνει 1.300 ημιτελείς, έτοιμες προς παράδοση, κατοικίες καθώς και δημοπρατημένους οικισμούς έτοιμους για έναρξη εργασιών. Στο νομό μας επρόκειτο να γίνει έναρξη κατασκευής των πενήντα (50) δημοπρατημένων εργατικών κατοικιών του Παραποτάμου, τον  Μάρτιο.

 

 1. 4)Οδηγεί στο κλείσιμο 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας, που απασχολούν, εκπαιδεύουν και σιτίζουν δωρεάν, 2.500 παιδιά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, κατασκευασμένες από τις εισφορές των εργαζομένων. Εδώ δηλώνουμε ξεκάθαρα ως Δημοτική Αρχή, ότι αδυνατούμε να απορροφήσουμε τα παιδιά του σταθμού της Εργατικής Εστίας στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς και τους εργαζόμενους.

 

 1. 5)Καταργούνται τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, καθώς και τα δελτία θεάτρου και βιβλίων, επηρεάζοντας άμεσα και τους απασχολούμενους στο ξενοδοχειακό και εμπορικό κλάδο.

 

 1. 6)Γίνεται προσπάθεια κατάργησης των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών αφού τους οδηγούν σε οικονομικό αποκλεισμό.

 

 1. 7)Τέλος οδηγούν στον καιάδα της ανεργίας πάνω από 1.700 εργαζόμενους και των δυο χρήσιμων Οργανισμών.

 

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να σταθεί στο πλευρό μας, με τη διατήρηση της εισφοράς του 2%.

 

Απαιτούμε τη διατήρηση των δυο Οργανισμών καθώς και όλων των παροχών τους χωρίς καμία απόλυση του εξειδικευμένου προσωπικού τους, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κοινωνικό τους έργο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΘΩΜΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ

 

Κοινοποίηση:

 • Πρόεδρο Δημοκρατίας
 • Γραφείο Πρωθυπουργού
 • Υπ. Εργασίας
 • Υπ. Οικονομικών
 • Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας
 • Περιφέρεια Ηπείρου
 • Π.Ε. Θεσπρωτίας
 • Δήμους Ν. Θεσπρωτίας
 • ΓΣΕΕ
 • Φορείς Ν. Θεσπρωτίας
 • ΜΜΕ  Ηπείρου

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας